13:00

Enskede IK Svart

Referat: IF Brommapojkarna 11 - Enskede IK Svart

På ett gassande Vällingby BP så valde vi en lugnare uppvärmning med lite mer fokus på det taktiska. Om det var just det som var avgörande idag låter vi vara osagt.....men spelet var det inget fel på.

Vi startar matchen mycket bra och tar tag i spelet direkt. Tidigt hittar Abbe Ludde på djupet och han kommer helt fri men målvakten gör en fin räddning. Vi fortsätter att vårda bollen och har mycket bollinnehav på deras planhalva. I 9:e så har vi ett fint anfall som går från vänsterkanten över til högerkantan innan bollen kommer tillbaka in i mitten och Viktor tar ett avslut som går över. Klart spelövertag men utan att lyckas göra mål......i 15:e kommer Ludde fri man avslutet går utanför. Minuten senare spelar Viktor fint fram bollen till Win men Enskede hinner precis få fram en fot när avslutet kommer och bollen går till hörna. Det är då det händer......vi har alla väntat på att David L ska sätta dit en hörna.....med tron att det skulle ske med huvudet.....men det blir med högerfoten. Tures hörna går lågt och bollen går till David som vänder om och med en halv-träff sätter bollen i bortre. Fullt rättvist 1-0 till oss. Mitt i halvleken blir vi lite passiva. Enskede kommer helt fria men Yusuf gör en fin räddning. Fem minuter senare får de en hörna och där var det riktigt nära kvittering när vi blir för passiva. Vi MÅSTE bli mycket noggrannare i markeringsspelet vid defensiva hörnor.
I 30:e minuten får vi hörna och Lukas M kommer högst och sedan går bollen till slut till Ture men hans avslut går över. Två minuter senare spelar Ludde fram Win men skottet går mitt på. Nu är det mycket BP....Davis S hittar fint fram till Albin som helt fri skjuter men målvakten gör en fin räddning. Direkt efter det kommer vi igen.....denna gången är det Deniz som avlutar mitt på målvakten. I 35:e är det väldigt nära kvittering när Enskede slår en mycket bra hörna som Albin nästan på mållinjen nickar bort i sista sekunden. Två minuter senare slår Lukas M en långboll till Win men målvakten räddar igen. I halvlekens sista minut har vi ett fint väggspel som avslutas med att Win skjuter utanför.
Stor spelövertag men endast ledning med 1-0 i paus.....

I andra kommer Enskede i en kontring i tredje minuten men avslutet går utanför. Minuten senare har Viktor lite uppvisning med en grym dribbling som tyvärr inte resulterar i något (men det skulle komma mycket mera från hans fötter). I 8:e kommer vi fram på högerkanten. Albin spelar fint till Deniz som avslutar och målvakten tippar bollen till hörna uppe i sitt vänstra kryss. Det blir en dubbel-hörna där Yaman kommer högst på den sista men utan att göra mål. I 15:e får vi så äntligen utdelning. Abbe spelar snabbt bollen till Ludde som hittar Deniz på djupet och då hinner inte Enskede med. Väl inne straffområet placerar han in 2-0 intill bortre stolpen. Enskede kommer upp i enstaka kontringar men det har Robel och David full kontroll på. I 24:e rycker Deniz sig återigen förbi sin back och spelar till Win men skottet går över. Minuten därefter slår Sebbe en grym långboll på djupet till Viktor som nickar men målvakten är med på den. Däremot blir utsparken fel och bollen går till Deniz som sätter dit 3-0.
Häng med nu....för sista 10 blev det ”proppen ur” ??. Vi satte ner Viktor som mittback i 27:e och i 30:e kommer matchens prestation. Han bryter bollen på egen planhalva och dribblar förbi några motståndare. Driver vidare på offensiv planhalva och dribblar bort någon till innan han går rakt emellan mittbackarna genom att stå emot en tackling innan han helt fri med målvakten rundar honom och lägger in 4-0. Världsklass räcker knappt som beskrivning på vad han gör...
Nu blir det bara mer och mer BP. I 32:a bryter Yaman in och tar ett avslut som går till hörna. I samma minut efter hörnan så spelar Albin fram Ludde men skottet går utanför. Två minuter senare har Enskede lite otur och bollen studsar upp på handen på en försvarare och domaren blåser straff. Ture tar hand om den. Målvakten slänger sig mot sin vänstra stolpe och då rullar Ture iskallt in bollen i andra hörnet. 5-0.....men vi har inte klara där. Minuten därefter spelar Deniz fram Ludde som drar in bollen i första krysset till 6-0. I sista minuten kommer matchen näst finaste mål när Ture väggar med Ludde innan han snyggt spelar fram Albin som placerar in 7-0.

En mycket väl genomförd match från alla spelarna. Kul att se när backarna vågar fylla på högt upp med överlappningar. Nästan inga utsparkar från Yusufs sida vilket leder till att vi får mer bollinnehav. Nu är det matchledigt fram till augusti men vi kommer träna på några veckor till.....med början imorgon på Kälvesta.